lunes, 25 de marzo de 2013

Recull de prensa FAPA



Els professors interins comencen sis dies de vaga


Més de 3000 docents s'han manifestat pels carrers de València


El professorat interí del País Valencià ha començat la primera de les sis jornades de vaga que farà fins dimecres 27 de març, en protesta per la proposta de canvi de baremació en les borses de treball dels docents interins de la Conselleria d'Educació.

 

Desenes de professors interins s'han manifestat a València, coincidint amb aquesta vaga, convocada pel Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), l’Associació de Funcionariat Docent Interí (AFID) i la Coordinadora de Professorat Interí (CPI). En la primera jornada de vaga, l’STEPV ha calculat un seguiment del 60% dels professors interins, mentre que la Conselleria diu que l'han secundat un total de 774 professors, aproximadament un 8%.

  

Segons ha explicat el portaveu de l’STEPV, Marc Candela, la vaga és per la pretensió de la Conselleria de rebaremar les borses de treball del professorat interí segons les notes de l'oposició, la qual cosa pot provocar, que més de la meitat dels professors interins "vaja a l'atur". Candela ha assenyalat que en l'actual model, a més de la nota de l'oposició, es tenia en compte l'antiguitat del professorat, per la qual cosa es pot donar el cas de substituir a professors "que ja estan formats, tenen experiència i estan fent bé el seu treball, per uns altres que no tenen experiència". "En cap empresa es plantejarien canviar a treballadors amb experiència per treballadors que no la tenen", ha reflexionat el portaveu d’STEPV. Així, aquesta proposta suposa "passar d'un sistema estable a un totalment inestable", ha assegurat Candela.

La vaga que ha començat hui es perllongarà a demà, divendres, dilluns 25, dimarts 26 i finalitzarà dimecres 27. Hi ha previstes dos manifestacions més per dilluns a Alacant i dimecres a València. Juntament amb les mobilitzacions, STEPV ha anunciat que recorrerà per a impedir l'aplicació d'aquesta mesura i mantenir l'ordenació actual.

FAPA-València dóna suport a les vagues de professorat interí

La Federació de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA-València) ha mostrat el seu suport a les sis vagues de professorat interí convocades per STEPV, AFID (Associació de Funcionariat Docent Interí) i CPI (Coordinadora de Professorat Interí), en resposta a la pretensió de la Conselleria d'Educació de modificar l'ordenació actual de les borses de treball, que pot comportar la pèrdua del lloc de treball per a més de la meitat del professorat interí.

  

FAPA-València juntament amb el professorat interí manifesta el seu rebuig unànime a la voluntat de la Conselleria d’Educació de rebaremar les borses de treball, tenint en compte únicament haver aprovat una oposició. A més, també coincideix en què culpar al professorat de l’alt percentatge de fracàs escolar és l’opció més fàcil per no reconéixer que, després d’estar al capdavant del govern des de 1995, el PP valencià ha estat incapaç d’implementar mesures efectives contra l’abandonament prematur de l’alumnat del sistema educatiu i han rebutjat les nombroses propostes sindicals al respecte.

  

Esquerra Unida, Compromís i ERPV

La síndica d’EUPV en les Corts, Marga Sanz, ha manifestat el recolzament a la vaga convocada pel col·lectiu d’interins. Per a Sanz, aquests acomiadaments ʺsón un clar Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) encobert, que minvarà i empobrirà la qualitat del sistema educatiuʺ. La diputada afegeix: ʺs’està penalitzant a un professorat amb llarga experiència i professionalització. Exigim a la consellera que d’una vegada per totes que s’òbriga al diàleg i al consensʺ.

  

Compromís també ha mostrat tot el seu suport a les vagues. El diputat Josep Maria Pañella, ha denunciat les conseqüències ʺd'una mesura que només sumarà aturats a un col·lectiu molt castigat per les retallades"  -ha afirmat Pañella referint-se als més de 5.000 docents interins que han perdut el seu lloc de treball des de 2010-. ʺDarrere d’eufemismes com rebaremació s'amaguen les tisores i l'exclusió laboral d'una part molt important de l'equip docent del nostre territori" ha denunciat Pañella.

  

Finalment, ERPV ha manifestat el seu suport al professorat interí. Segons ha explicat el secretari d'Educació d'ERPV, Francesc Galiano, ʺla Conselleria ha trencat unilateralment l'acord d'interins de novembre del 2010, que té quatre anys de vigència, i vol desfer-se a colp de decret de milers de docents que podrien perdre el seu lloc estable en borsa després d'anys d'impartir classes i formar-se ininterrompudament

 

 


Fapa-València, amb els interins que fan vaga


La Federació lamenta la pretensió d'Educació de modificar l'ordenació de les borses de treball per a més de la meitat del professorat interí


La Federació de Pares i Mares d'Alumnes de la demarcació de València (FAPA-València) ha mostrat el seu suport a les sis vagues de professorat interí convocades per STEPV, AFID (Associació de Funcionariat Docent Interí) i CPI (Coordinadora de Professorat Interí), i que comencen hui, en resposta a la pretensió de la Conselleria d'Educació de modificar l'ordenació actual de les borses de treball, que pot comportar la pèrdua del lloc de treball per a més de la meitat del professorat interí.

FAPA-València junt amb el professorat interí manifesta el seu rebuig unànime a la voluntat d'Educació de rebaremar les borses de treball tenint en compte únicament haver aprovat una oposició. A més també coincideix que culpar el professorat de l'alt percentatge de fracàs escolar és l'opció més fàcil per a no reconéixer que, després d'estar en el govern des de 1995, el PP valencià ha sigut incapaç d'implementar mesures efectives contra l'abandonament prematur de l'alumnat del sistema educatiu, ja que ha rebutjat les nombroses propostes sindicals sobre la qüestió.

“La federació de pares i mares fa costat a tots aquells professors interins que estan patint a hores d'ara la incertesa del futur immediat perquè desconeix què passarà amb el seu treball, que nosaltres defenem sempre que és digne i en favor de l'escola pública”, apunten en un comunicat.

 

                                           

Educación cifra en sólo 774 los interinos que apoyan la huelga


 

Un millar de docentes recorren Valencia como medida de presión para que la conselleria no modifique el orden de las bolsas de trabajo


La huelga de seis días de los profesores interinos comenzó ayer con disparidad de cifras sobre su seguimiento. La Conselleria de Educación informó de que sólo 774 profesionales decidieron apoyar la convocatoria, lo que representa un 1,25% de la plantilla total que presta servicios en la actualidad, contando tanto a los trabajadores eventuales -entre 6.000 y 8.000- y a los funcionarios de carrera. De ahí que la Administración argumentara que el paro no tuvo ningún tipo de incidencia en las aulas.

Por su parte, el Sindicat de Treballadors de l'Esenyament (Stepv), el colectivo convocante, habló de un apoyo del 60% del profesorado interino, un porcentaje que se elevó sustancialmente en Alicante (72%).

Las movilizaciones han sido secundadas además por la asociación de Funcionariado Docente Interino (Afid), que concurre a las elecciones sindicales junto al Stepv, y por la Coordinadora constituida el año pasado en el seno del mismo sindicato, mayoritario en la enseñanza pública. El motivo es el rechazo a la intención de Educación de reordenar los puestos que se ocupan en las bolsas de trabajo a las que recurre la Administración para cubrir vacantes y sustituciones.

La propuesta de la conselleria dice que el criterio que determinará la posición será la nota obtenida en la oposición, priorizándolo respecto a la experiencia laboral, que es el que más peso tiene en la actualidad. El argumento es que el sistema discrimina a docentes con buenos resultados en los procesos selectivos, muchos de los cuales ni siquiera han podido trabajar, mientras que el Stepv planteó que supondrá la salida de las bolsas de más de la mitad de los integrantes al no tener una oposición aprobada.

Para estos, Educación ofrece una moratoria de hasta dos oportunidades en el mejor de los casos para que se presenten al próximo procedimiento selectivo que se convoque en su cuerpo, y en caso de aprobar, mantendrán su posición. En cambio, si suspenden tendrán que salir de la bolsa. Desde el departamento tildaron la afirmación del Stepv de «ofensa» al dar «por perdidos a estos profesionales, que sí son capaces de superar las pruebas, sobre todo por su experiencia, al haber una parte práctica en el examen».

La negociación sobre el nuevo acuerdo de interinos se prolongó un par de semanas y se rompió el viernes, después de que ningún sindicato firmara la última propuesta de la conselleria. Esta excluía de la rebaremación a los docentes con más de 20 años de experiencia, no implicaba ninguna expulsión por no aprobar (sólo se perdían puestos) y permitía recuperar las nóminas de verano en 2014, eliminadas en 2012 y 2013 por el decreto de racionalización del gasto del año pasado. Ante la negativa, Educación volvió a su planteamiento inicial, que no incluye estas mejoras, nacidas de las alegaciones de los sindicatos.

El departamento volvió a ofrecer ayer la firma del acuerdo con las últimas condiciones. Sin embargo, la exigencia del Stepv para hacerlo y desconvocar la huelga es que los cambios afecten sólo a los futuros integrantes de la bolsa. Así se lo hicieron saber al secretario autonómico en un encuentro mantenido ayer.

Los paros, que también están apoyados por FAPA Valencia, continuarán hoy y mañana y se reanudarán los días 25, 26 y 27. Durante la jornada de ayer se organizó una manifestación que terminó en la conselleria, donde se leyó un manifiesto que criticó la afirmación del departamento de que el cambio garantiza la elección de los mejores. Se pidió la dimisión de Català y se invitó a participar al resto de sindicatos, que no se han sumado a la huelga.

No hay comentarios:

Publicar un comentario